Η διαδρομή ξεκινάει με αφετηρία την πρωτεύουσα του νησιού την Μυτιλήνη, με κατεύθυνση τη Γέρα και τελικό προορισμό το διάσημο Πλωμάρι.

Πρώτη στάση είναι τα ιαματικά λουτρά που βρίσκονται στο 7ο χλμ Μυτιλήνης-Καλλονής. To ιαματικό νερό που τρέχει στα λουτρά σύμφωνα με την κατάταξη του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος χαρακτηρίζεται μεσόθερμο, μεταλλικό, υποτονικό και ενδείκνυται για ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, νευραλγίες, γυναικολογικές παθήσεις και χρόνιες εκβάσεις τραυμάτων.

Αφού απολαύσετε το ζεστό λουτρό σας, επομένη στάση είναι το ορεινό χωριό Σκόπελος που βρίσκεται στη Γέρα. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο χωριό και να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής και τις κατακόμβες της. Στην πλατεία του χωριού υπάρχει μία μεγάλη παραδοσιακή πετρόχτιστη βρύση όπου μπορείτε να δροσιστείτε με το κρυστάλλινο νερό και να ξαποστάσετε πίνοντας τον καφέ σας σε κάποιο από τα καφενεδάκια υπό την σκιά του μεγάλου πλατάνου που βρίσκεται εκεί.

Συνεχίζοντας την διαδρομή σας προς τα νότια του νησιού, θα βρείτε το γραφικό Πλωμάρι, γνωστό για την παραγωγή ούζου, τους πεντανόστιμους μεζέδες και τους φιλόξενους κατοίκους του. Στο Πλωμάρι αξίζει να επισκεφθείτε το πολιτιστικό κέντρο του, που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο σαπωνοποιείο και φυσικά το Μουσείο Ούζου της ποτοποιίας "Βαρβαγιάννη" στην είσοδο του οικισμού.

Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς με καθαρά κρυστάλλινα νερά, όπως είναι η Μελίντα, ο Άγιος Ισίδωρος και η Δρότα. Απολαύστε τη μοναδική ομορφιά του τοπίου και το μπάνιο σας και επιστρέψτε στο Πλωμάρι για να γευτείτε τα φρέσκα ψάρια και φυσικά τα φημισμένα ούζα του Πλωμαρίου.